diumenge, 23 de febrer del 2014

Maquinària cel·lular bacteriana dins d'una cèl·lula artificial

Durant dècades, els científics han perseguit el somni de crear peces de construcció bioquímica artificials que puguin autoensamblarse en gran nombre i reensamblarse per afrontar noves tasques o per remeiar defectes. Ara, uns investigadors de la Universitat del Sud de Dinamarca han fet un pas endavant per fer-ho realitat.

L'equip ha fet servir brins curtes d'ADN com una mena de cola intel·ligent, per tal d'aconseguir el correcte acoblament de cèl·lules artificials en fases preliminars (definibles com vesícules artificials), amb l'objectiu final de crear noves estructures, comparables teixits biològics d'un ésser viu.
També han aconseguit carregar un tipus de vesícula amb una maquinària cel·lular bàsica derivada de la present en cèl·lules bacterianes. Aquest espectacular avanç capacitar a aquestes vesícules per donar lloc a una proteïna a partir d'uns "plans" genètics encapsulats.

Les singulars vesícules o cèl·lules artificials són un punt de partida ideal per a una multitud d'aplicacions. Una podria ser ajudar temporalment a la curació de ferides: Una ferida podria ser coberta per conjunts de vesícules, adaptats específicament per al pacient. No només protegirien a les cèl·lules naturals de sota de la ferida, sinó que també iniciarien i guiarien la seva diferenciació perquè es dividissin i diferenciaran de la manera adequada. Finalment, aquestes cèl·lules regenerades de forma natural podrien fer-se càrrec de les funcions necessàries i dur a terme la seva missió protectora.

Per a llegir la noticia completa clica AQUÍ