divendres, 7 de febrer del 2014

L'ús de la Bumetanida radica l'AUTISME en ratolins

  Un estudi realitzat i publicat en l'última publicaió de la revista Science, van proposar entendre millor si la bumetanida produeix una reducció de clorur i per tant, això pot disminuir els problemes de l'autisme.

  Les causes de l'autisme són complexes i fins ara no es coneixen bé, es creu que part del problema es trova en les neurones del principal neurotransmissor del cervell (GABA). Aquest neurotransmissor normalment excita les neurones en el cervell del fetus en creixement i després es calma durant el part. A més, es veu afectat per l'oxitocina de la mare alliberada en gran quantitats durant el naixement i que provoca una disminució en el nivell de clorur, un element de senyalització clau.

  Un grup de científics de la universitat de Aix-Marsella (França),
van estudiar dos models de ratolins. Uns estaven afectats pel gen i uns altres per l'exposició del fetus a un medicament el valproato. Mitjançant aquest experiment volien demostrar si era cert que la bumentanida podia dismunir els problemes de l'autisme o extinguir-lo del tot.

  Els científics després de haver realitzat l'experiment van veure que l'oxitocina no es va trasmetre de la mare al bebè en ningun dels models, i per tant, va augmentar la concentració de clorur dins de les neurones.


  No obstant això, els ratolins als quals sels havia infectat a les seues mares la bumetanida, van poder reduir la concentració de clorur en les seues neurones, i al mateix temps, restaurar el mecnaisme interruptor del GABA. Com a conclusió, van observar que la descendència exposada a aquest tractament no va mostrar trets d'autisme.                                                                        

Per visitar la pàgina inicial clique ací.                                          


  Per concloure, aquest experiment realitzat en França es pot aplicar en un futur als éssers humans i ,per tant, obtindre una molt bona ferramenta per a convatre a l'autisme. Aquest tema l'he relacionat en els temes de genètica del temari de 2 de batxillerat de biologia.

1 comentari:

aboup ha dit...

¡Hola David! Tu post resulta muy interesante porque plantea la posibilidad de combatir una de las enfermedades más difíciles. Creo que te interesará leer otro post reciente escrito por Iván que también habla del autismo: http://alumnatbiogeo.blogspot.com.es/2014/02/oxicotina-para-el-autismo.html
Además, te dejo aquí una página por si quieres ampliar la información: http://salud.rtvcyl.es/RTVCYLfichaNoticia.cfm/SALUD/20140207/investigan/farmaco/reduce/comportamiento/autista/descendencia/0DEA8343-F543-917E-C6DE63D38C377510
¡Adiós!