divendres, 13 de novembre del 2015

El vertigen i el seu tractament

Per començar hem de dir que el vertigen en molts casos no és una malaltia sino un símptoma d'un altra cosa com per exemple un tumor a un nervi o un ictus.
Hi existeixen tres tipus de vertigen: el posicional, paroxític benigne i de repetició. Les seves causes poden ser dues, primer una inflamació d'un nervi auditiu o òptic o després d'un refredat i en un cas especial, dins de l'oïda (on hi ha un sistema de conductes plens de líquid que detecta els moviments) es pot despendre unes petites parts de carbonat càlcic que sobreestimulen l'oïda. Els símptomes solen ser els mateixos per a tots tres tipus, de cop i volta et marejar-se i perdre totalment l'equilibri però també en té una part psicològica, ja què pots arribar a tindre fòbies a distintes postures per por a tindre cap crisi. Fer un diagnòstic a temps és molt important encara que en alguns casos pot ser més complicat. 
En tenim dos tipus de tractaments. D'una banda un tractament que intenta recol·locar les parts despreses posicionant en cap (maniobra d'Epley). D'un altra hi existeix un tractament farmacològic recolzat amb medicaments sedants del sistema nerviós central o d'antiinflamatoris (depen de la causa del vertigen)
Encara així el 15-20% dels afectats necessiten temps i exercicis específics per recuperar el sistema d'equilibri de l'oïda
Maniobra d'Epley
Pots trobar més informació ací.