diumenge, 24 de febrer del 2013

Descoberta la porta d'entrada del VIH


Al Decembre de l'any passat un grup de científics de l'Institut d'Investigació del Sida IrsiCaixa a Espanya van decidir rependre la búsqueda de la cura definitiva per al Virus d'Inmunodeficiència Humana més conegut com a VIH ja que van trobar per on entrava el virus a l'organisme.

Es tracta d'una molècula diana anomenada Siglec-1 que fa que el virus puga mitjançant el pas per ella entrar a la cèl·lula que després transmetra als limfòcits els quals son el verdader objectiu de el virus.

Aquest és un descubriment important ja que també amb aquest mètode es podrien infiltrar altres virus a l'organisme i per tant una vegada trobat el tractament necessari per a evitar l'infecció de VIH també s'hauria trobat la solució per a totes aquelles infeccions que es propaguen per la mateixa vía.

 

PROPAGACIÓ VIH


NOTICIA COMPLETA

4 comentaris:

Laura Ramos ha dit...

Una noticia molt interesant i també una investigació molt important ja que si descobreixen la manera de "tancar" eixa entrada evitarien moltes més enfermetats y es salvarien moltísimes vides.

Rafa Arroyo ha dit...

El VIH és un dels majors causants de mort en tot el món. Sabent això, és clar que tots aquests nous descobrimens son molt importants en la lluita per frenar-lo.

Per altra banda, m'agradaria destacar que el grup d'investigació siga espanyol, ja que s'hauria que aplaudir que puguen continuar amb investigacions a pesar de la gran quantitat de retalls que ha patit l'investigació espanyola. Aquest fet, ens demostra que la vocació dels grans profesionals no té límit.

Adara García Gutiérrez ha dit...

Me parece una noticia muy interesante, todos los avances que se puedan hacer en este campo son importantes, ya que el VIH es una enfermedad muy seria que todavía en la actualidad afecta a muchas personas. Ahora que se sabe como entra el virus en el organismo, hay que seguir investigando e intentar encontrar una forma de impedir la entrada.

Patricia Ibáñez Marín ha dit...

Me parece un gran descubrimiento, ya que, este virus es uno de los que más muertes al año produce en todo el mundo y, además, es incurable, simplemente puede tener cuidados paliativos y, al poder descubrir de donde proviene exactamente puede tratarse mejor y incluso, en un futuro poder llegar a curarse.