diumenge, 17 de febrer del 2013

Les majors concentracions de CO2 i CH4 en els últims 8 segles

    Els dos principals gasos d'efecte hivernacle són el diòxid de carboni i el metà. Avui dia les concentracions de CO2 i CH4 són superiors a les 380 parts per milió i de 1800 per cada 1000 milions respectivament.

    De l'anàlisis d'unes mostres de gel extretes fins a 3270 metres de profunditat del casquet polar de l'Antàrtida, s'han registrat unes concentracions de CO2 menors de 300 parts per milió amb mínims de 172 parts, i entre 350 i 800 parts per milió de CH4. Estes mostres van ser extretes per uns científics francesos per a realitzar un estudi sobre la tendència climàtica de la Terra durant 8 períodes glacials i interglacials. Han determinat que a més metà, es produeixen més monzons.

Font: http://www.20minutos.es/noticia/379057/0/cambio/climatico/contaminacion/

2 comentaris:

alex aranega ha dit...

Son unes dades molt preocupants, a aquestes altures el món hauria de estar molt més concienciat i prendre mesures per a invertir aquest tipus de situacions.

Laura Agramunt ha dit...

Aquest és un post molt interessant ja que mostra la realitat de hui en dia sobre la contaminació. Com bé mostra el gràfic cada vegada són més alts els nivells de CO2 i de CH4 però la població mundial no som conscients del que pot arribar a ocorrer a causa d'aquest augment de concentraions de gasos.
Si aquesta concentració gasosa continua creixent la qualitat de vida dels essèrs vius ja no només dels humans sino dels animals i les plantes també serà miserable.

Crec que els experts deurien plantejar-se seriament el fet de concienciar a la població d'aquest fet que ens envolta cada dia i que algun dia pot arribar (en un cas mol extrem) a provocar-nos la mort per alguna infecció al sismtema respiratori (per exemple).