dimecres, 27 de febrer del 2013

El recolçament del Fracking per part del govern valencià

Notícia extreta del periòdic virtual EL PAÍS.


El nou projecte del Fracking, ha tornat a entrar en polèmica, ja que han hagut nous intents de començament en quant a les instal·lacions necessàries per a l’extracció de gasos.
Aquest projecte ha posat a peu de guerra a alcaldes dels pobles del Maestrat, organitzacions medioambientals i plataformes ciutadanes nascudes per mostrar el rebuig frontal a la tècnica prevista. La empresa afirma que el mecanisme es totalment segur i no contaminarà aqüífers, però els detractor asseguren el contrari.

La consellera d’infraestructures, Territori i Medi Ambient del govern valencià, Isabel Bonig, s’ha posat a favor de la extracció de gas pel mètode fracking. Per aprovar l’extracció de gas, es necessari que la generalitat estudie l’informe amb la conselleria d’Indústria i Medi Ambient. Una volta aprovat aquest es passarà a l’estudi profund del terreny mitjançant sondejos realitzats anteriorment. I finalment en 2015 començar amb les extraccions.
L’empresa Canadenca, ha demanat onze permisos en tota Espanya, els tres de Castelló són els que es troben mes avançats i els que més expectatives han generat. A més la Comunitat Valenciana no ho està posant gens difícil en comparació amb altres governs autòctons. En el cas d’Aragó pobles com Mosquerola, Cantavella o l’Anglesola, s’ha rebutjat definitivament el fracking, ja que perjudicaria, contaminaria i provocaria destroces medioambientals en paratges magnífics que tenen.


I és una llàstima que sempre se mire pels beneficis que puga tenir, que seràn a curt termini,  i que grans quantitats de aqüífers o paratges naturals es vegen afectats i contaminats per sempre. És mà de reinvidacar-se tothom (pobles, ciutats,) i paralitzar-lo dient NO AL FRACKING a la Comunitat Valenciana.

1 comentari:

Rafa Arroyo ha dit...

L'ús d'aquesta pràctica em pareix una aberració, ja que a més del dany ecològic fiquem en risc la salut de persones que viuen al voltant, gent totalment indiferent al problema i que tal volta si pasés algun desastre haurien de canviar de domicili. Per la meua part, jo també em declaro encontra del fracking.