dimarts, 12 de febrer del 2013

L'escalfament global

    L'escalfament global és un fenomen referit a l'augment de la temperatura de l'atmosfera i els oceans de la Terra. La major part de la comunitat científica dels països industrialitzats defenen que es provocat per l'augment de les emissions gasos d'efecte hivernacle dels éssers humans.

    Durant els últims cent anys, la temperatura de la superfície terrestre ha pujat aproximadament 0.8ºC, sobretot durant les tres últimes dècades, com es pot observar en el següent gràfic:



    En 2007 es van recollir en el quart informe de l'IPCC unes projeccions elaborades a partir de models climàtics en les quals s'indicava que durant el segle XXI la temperatura mitjana de la Terra seguirà augmentant, de 1,1º a 2,9ºC en cas que el nivell de les emissions fora baix i  de 2,4º a 6,4ºC en cas que aquest nivell fora falt.

    Alguns canvis en la dinàmica terrestre deguts a aquest a augment de la temperatura ja els estem sofrint a dies d'avui. Alguns d'ells són, per exemple, la pujada del nivell del mar, com a conseqüència d'un major escalfament als pols, cosa que causa el retrocés dels glacials i dels gels dels mars; l'extinció d'espècies deguda a climes extrems, com sequies, ones de calor i precipitacions torrencials; l'expansió de deserts subtropicals, etc.

Font: http://cambioclimaticoglobal.com/     

2 comentaris:

Ana Bartoll ha dit...

Aquest fenomen és un factor de gran importància ja que ens afecta a tots i al nostre entorn. Crec que hauríem de disminuir sobretot la emissió de certs gasos que podrien ser substituïts o utilitzats amb menor freqüència, com és el cas dels gasos que emeten els vehicles, una mesura per reduir la contaminació seria l'ús del transport públic. I així i amb altres mesures, faríem que la temperatura no augmentés tan ràpid, millorant la nostra qualitat de vida entre altres beneficis.

Adara García Gutiérrez ha dit...

Me parece una noticia muy interesante, ya que en los últimos años se habla mucho del calentamiento global, porque la temperatura de la Tierra cada vez es mayor. No se le da la importancia que requiere, pero en mi opinión es muy importante reducir la emisión de ciertos gases que hacen que la temperatura aumente a gran velocidad. Se deberían utilizar energías renovables como la energía solar o la energía eólica, que son muy respetuosas con el medio ambiente, además de más baratas a largo plazo. La causa de que la temperatura de la tierra haya aumentado tanto en los últimos años es el ser humano, por eso somos nosotros los que tenemos que poner una solución a este problema, ya no solo por respetar el medio ambiente, sino por nuestro propio beneficio, ya que esto mejoraría nuestra calidad de vida.