diumenge, 24 de febrer del 2013

La xocolata i l'acne.

Per trobar més informació EL MUNDO

Un recent estudi investiga la possibilitat d'incloure un tractament mèdic que podria ajudar a millorar l'acne, ja que és tan comú entre els joves, i en alguns casos es dóna en adults. Una de les investigadores considera que cal arribar a aquest tractament ja que aquesta alteració cutània pot arribar a produir aïllament social, depressió i ansietat. Com a suggeriment planteja reduir el consum de dolços, xocolata i aliments grassos.

No se li sol donar el valor adequat a la dieta en el tractament de l'acne ja que podem optar a altres eines. Altres professionals afirmen que no és habitual que es causin lesions cutànies per ingesta de pastisseria per això no se sol fer prohibicions alimentàries. El cacau no perjudica la pell però si es té una tendència acneica i s'abusa de la xocolata i altres aliments grassos i que pot perjudicar la pell. Després de diversos estudis s'afirma que els aliments que especialment irriten l'acne són els lactis i aliments amb alt índex glucèmic.

L'acne és una malaltia que altera l'estat normal de la pell i és molt comú entre els joves. És habitual pensar que els aliments grassos com la xocolata són un factor essencial en les alteracions de la pell, però això només passa en casos concrets. Tampoc cal oblidar que l'acne també depèn d'altres elements, com els emocionals, hormonals, infecciosos i altres, per això cada pacient ha de tenir un tractament particular

3 comentaris:

Neus Selma ha dit...

Per a nosaltres els joves és molt important el tema de l'acné, és una cosa que ens molesta molt. És interessant saber quins aliments cal evitar per evitar aquesta alteració de la pell-

Sandra Blanco Gómez ha dit...

Me parece una noticia muy interesante,ya que el acné afecta sobretodo a muchos adolescentes,pero también a adultos. Además podemos destacar que el chocolate no es responsable del acné. Por lo tanto, la causa del acné no es lo que comes, pero esto no significa que puedes comer todos los días dulces,chocolate y alimentos grasos. Así pues,si comes muchas frutas, verduras, cereales y productos lácteos con bajo contenido graso te sentirás bien y mantendrás el resto de tu cuerpo fuerte y saludable.

Patricia Ibáñez Marín ha dit...

Me parece un post muy interesante, ya que, a todos nos gusta el chocolate y necesitamos muchas razones para no comerlo en exceso y, encontrar una de ellas como esta, puede ayudar a mucho para convencernos de que no es bueno comerlo en exceso.