dimarts, 5 de febrer del 2013

LES PLATGES DE CASTELLÓ

El dia 30 de gener, dimecres, els alumnes de 3º ESO de laboratori de biologia vam anar d'excursió a les platges de Castelló.

Primer anàrem a la platja del Serradal, delimitada pel Pirulí i l'eixida del riu Sec. Allí van recollir tot tipus de petxines, restes de posidònia i de l'esquelet de la sèpia. També vam passejar per un dels espigons, on trobarem alguna de les seues grans pedres plena de fòssils.També recollirem un caragol de boca roja i alguns caragols molt menuts.

En quant a la flora, en les dunes mòbils i semifixes, vam vore el tamariu, el borró, la bardana menor i els joncs. Observarem en les dunes algunes petjades de corriol camanegre, de gavines i d'altres aus.
Entre les closques, les mes comuns van ser les escopinyes, les petxines llises, els peus de cabrit o caixetes, els petxinots, les ostres comuns i les roges.

Després vam anar al Parc Litoral. Vam recórrer la platja i vam trobar especies de flora autòctona i d'altres no autòctones com la palmera. Completarem les col·leccions  amb  noves restes, com els caps de cranc i els esquelet d'eriçó.


En la excursió vam poder observar: un corb marí, una garsa blanca, moltes gavines i un corriol camanegre.

Al final del matí vam anar al Planetari per vore l`exposició sobre les illes Columbrets, i un altra sobre diversos minerals utilitzats per a joies. Ens van passar una presentació sobre les Illes, i ens parlaren sobre algunes de les espècies autòctones del parc natural, com son la sargantana de les Columbrets, el falcó Eleonor i la gavina de bec roig.





Dani Monferrer, Noelia Murlà i Hèctor Martín 3ºESO C i D