diumenge, 24 de febrer del 2013

El canvi climàtic també ens beneficia


Sempre s'ha cregut que els virus com el de la grip,són resistents i que s'adapten amb facilitat als canvis de temperatura, així ho pensava també Paul Turner (catedràtic del Departament de Ecologia y Biologia Evolutiva en la Universitat de Yale en New Haven, Connecticut, Estats Units) el qual va realitzar un estudi amb el seu equip d'investigació i amb la col·laboració de la universitat de Florida. Aquest estudi els va permetre concloure que el que pensaven no era correcte ja que tras sotmetre als virus a canvis de temperatura només en una variació de 8 graus centígrads, aquests no van aconseguir adaptar-se al ambient.

Després del resultat obtingut ambdós equips d'investigació van examinar els canvis de temperatura que es coneixen en la història de la Terra i van comprovar-hi que havien sigut graduals i que per tant els virus havien tingut un temps d'adaptació per a poder sobreviure.

Per tant, no obstant les males condicions de salut que es preveuen per a la humanitat degudes al canvi climàtic l'altra cara de la moneda ens mostra una disminució de les situacions de grip ja que en el canvi climàtic les variacions de temperatura no seran previstes i si ho son es produiran poc temps després d'haver-les detectat i açò com argumenta Turner, farà que alguns organismes no es puguen adaptar.

NOTICIA COMPLETA

1 comentari:

Beatriz Gil ha dit...

Es interesante ver como las variaciones de temperatura que esta sufriendo el planeta a lo largo de estos años está logrando destruir algunas enfermedades que pueden llegar a derivar en otras más peligrosas, así como la gripe. Pero esto tampoco tendría que ser motivo de relajación porque cada vez habrá otras más resistentes y más peligrosas.