dissabte, 23 de febrer del 2013

Descoberts nous crustacis a l'Índic i al Pacífic



Com a curiositat, aquests nous crustacis presenten sedes molt llargues en forma de prolongacions piloses presents en la closca. Els exemplars descoberts tenen pinces dobles, i el seu estudi ha permès afegir un nou gènere compost per cinc espècies al subfilo dels crustacis. El descobriment ha sigut dut a terme per experts del Centre d'Estudis Avançats de Blanes i la Universitat de Barcelona (UB) i és una mostra del potencial de noves espècies que encara a dia de hui queden per conèixer. Es calcula que només es coneix entre el 10 i el 20% dels crustacis existents arreu del món.

Laurinea terease, un dels nous exemplars descoberts


Els investigadors, havien recol·lectat i estudiat diferents espècimens de crustacis durant expedicions recents a Madagascar, Nova Caledònia, Vanuatu, Filipines i la Polinèsia Francesa. En estudiar els exemplars arreplegats, van poder observar les característiques comuns entre si, i diferents de la resta, que els ha portat a establir aquest nou gènere (el penúltim nivell dins de les classificacions taxonòmiques). Els exemplars mostraven dades morfològiques i moleculars de crustacis-genèticament diferents però morfològicament molt similars-i un gènere nou, Triodonthea. Aquestes cinc noves espècies descrites en el treball pertanyen al gènere Lauriea, de la família Galatheidae, que es diferencia fàcilment d'altres espècies del grup per tenir aquestes sedes.

Els nous exemplars ja han sigut reconeguts pel Worms (World Register for Marine Spacies), Registre Mundial d'Espècies Marines.

Per a veure les fonts del post fer click aquí i ací.