diumenge, 24 de febrer del 2013

Dues cares del càncer de pròstata

    El Laboratori Europeu de Biologia Molecular i diverses institucions alemanyes han realitzat una sèrie d'investigacions que demostren que el càncer de pròstata en homes menors i majors de 50 anys s'origina mitjançant dos mecanismes diferents. 

    Els tumors dels homes que no arriben a l'edat de 50 són menys freqüents que els que es generen en homes majors. Aquests casos, pareix que és l'acció dels andrògens(hormones masculines) els que afavoreixen el desenvolupament del tumor, ja que produeixen uns pocs canvis en l'estructura del genoma cel·lular. En els casos en què l'home sí que supera aquesta edat, els gens de les cèl·lules del tumor pateixen més canvis, però estan associats als andrògens. La conclusió extreta pels investigadors és que hi ha una relació entre l'edat i les alteracions de l'ADN.

    Un grup de científics ha comparat el genoma d'uns tumors apareguts abans dels 50 i d'uns apareguts després de passar aquesta edat. En aquest estudi han observat que en els primers casos, els cromosomes intercanvien ADN, el que fa que es fusionen alguns gens que s'activen normalment amb els andrògens amb els gens precursors del càncer. Amb açò s'ha comprovat l'activació hormonal pel nivell de receptors d'andrògens i canvis estructurals en l'ADN. 


Font: http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/02/18/actualidad/1361216812_002825.html

2 comentaris:

Rafa Arroyo ha dit...

Una volta més, amb aquest post veiem com un altre tipus de càncer es veu relacionat amb la genètica i alteracions de l'ADN.

Però, en la meua opinió s'haurien de realitzar estudis més exhaustius sobre si per exemple una dieta determinada podría ser determinant o no en cada tipus de càncer. És cert, que ens trobem en crisis económica però aquest tipus d'investigacions no haurien de parar mai.

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

En els casos de més de 50 anys, no estan associats als andrògens