diumenge, 24 de febrer del 2013

La cervesa ajuda a la prevenció de malalties hepàtiques en rates


Notícia extreta de la revista digital SINC, el 18 de Febrer de 2013.


                        


Segons un estudi publicat en la revista Food and Chemical Toxicology, i realitzat pel grup d'Investigació Antioxidants Naturals de la Universitat d'Extremadura (UEx), la cervesa, conté una substància (xantohumol) que minimitza els riscs de patir una malaltia hepàtica com la cirrosi o la hepatitis i també evita una degradació del fetge, com a conseqüència d'una intoxicació. A part d'aquest nou descobriment, els científics ja coneixien van demostrar altres propietats beneficioses d'aquest flavonoide per a la salud, com a agent antitumoral i antiviral.

Estructura d'un flavonoide

El treball es basava en l'administració d'aliments rics en Xantohumol a un grup de rates per mesurar l'efectivitat en un model animal de toxicitat hepàtica. Els resultats van ser molt alentadors, ja que les rates a les que s'havien sotmés a una dieta rica en Xantohumol presentaven uns nivells més alts de protecció contra patologies hepàtiques que al grup que no sel's havia subministrat.

No obstant això, els científics alerten de que per a que els beneficis es mantinguen la cervesa ha de ser consumida amb responsabilitat, ja que l'etanol produeix danys hepàtics.

A partir d'aquest treball, els investigadors están estudiant la creació de nous medicaments que porten una quantitat elevada de flavonoide amb fins terapèutics.

Crec que la gent hauria de conscienciar-se més sobre el abús del alcohol i prendre'l amb moderació ja que algunes begudes alcohòliques poden tenir propietats beneficioses per al nostre cos, com la cervesa només si es pren amb responsabilitat.


Aquesta notícia estaria relacionada amb el temari de biologia humana i més concretament amb el d'aliments i dieta que vam estudiar el trimestre passat.