dissabte, 16 de febrer del 2013

Gràcies a la llei antitabac disminueixen els parts prematurs.

Notícia extreta de EL MUNDO

Un estudi realitzat a Bèlgica afirma que el risc de parts prematurs s'ha reduït en gairebé un 6% al país, des que va començar a aplicar la prohibició de fumar en 2007 en bars, restaurants i altres llocs públics.

Abans d'aquesta investigació hi havia diferents proves que indicaven els efectes perjudicials del tabaquisme durant la gestació, encara que fins el moment no s'havia fet un estudi tan exhaustiu sobre el xoc d'una legislació antitabac a l'embaràs.

Aquest anàlisis va observar prop de 607.000 parts des de 2002, en el qual els investigadors van comprovar la reducció de parts prematurs segons la fase en que es trobava la legislació antitabac. Altres estudis anteriors van demostrar la relació entre la durada de la gestació i els problemes de salut en altres fases de la vida. El doctor Nawrot afirma que ara hi ha més països que empren mesures contra el tabac, fet que recolza el seu estudi. En el cas de Catalunya va realitzar una investigació la qual anuncia una reducció representativa en el nombre d'infarts de miocardi després de la primera llei antitabac en Espanya.

Respecte els meus coneixements puc afirmar que la llei antitabac a aportat grans beneficis, ja siga la reducció de parts prematurs com la disminució d'infarts de miocardi, per no parlar de tots aquells efectes dolents que pot provocar sobre el cos humà. És una gran notícia saber que gràcies a aquesta restricció, la salut dels nadons obtindrà una millora, ja que a la llarga poden evitar aquells problemes que implica el tabac sobre la fase de gestació.