dilluns, 12 de maig del 2008

Bacteris i antibiòtics

Fa anys, en tres pacients geograficament distants, un bacteri sovint letal , Staphylococcus aureus, va mostrar resistència enfront d'un antibiòtic en què es podia confiar: la vancomicina.
L'aparició de formes insensibles a la vancomicina significa que s'està obrint el camí a variants que no es podran tractar amb cap dels antibiòtics coneguts. Aquesta és una preocupant amenaça sanitaria: l'augment de les resistències bacterianes contra molts antibiòtics que fins ara controlaven les infeccions bacterianes.
Els bacteris abunden en les superfícies inanimades i en les parts del cos en contacte amb l'exterior. La major part viun sense produir perjudici, de fet, ens protegeixen de la malaltia perquè competeixen amb els bacteris patògens resistents als antibiòtics i en limiten la proliferació.
Els antibiòtics poden produir canvis duradors en el tipus de bacteris i les seues proporcions. Aquests, són un recurs a què s'hauria d'acudir només quan foren relment necessaris.
Els bacteris disposen de mecanismes pels quals adquirixen gens de resistència als antibiòtics.
Quan en un pacient en tractament proliferen bacteris resistents, aquests microorganismes es disseminen pels racons i en nous hostes. Un ús elevat d'antibiòtic en llocs on subministren fàrmacs als animals amb propòsits aliens a la seu curació, incrementa els nivells de bacteris resistents en persones i uns altres organismes que no reben tractament.
Cal educar a la població sbre la resistència a antibiòtics i l'impacte d'un ús inapropiat dels fàrmacs.
És hora doncs de què s'accpeten els bacteris com a components normals del nostre món, generalment beneficiosos, perqué no se'n perseguisca l'eliminació, a excepció dels casos que produisquen malaltia,

He fet ete post peruq m'ha paregt molt interessant i important dónar a conèixer la utilització dels antibiòtics per a matar bacteris, i tabé la importància d'aquests en el nostre món.

4 comentaris:

Lledó Alegre Zurano ha dit...

Al igual que Marta también me parece muy interesante su post, como ella dice cada vez los antibioticos són menos efectivos, esto esta producido en parte por que muchisimas personas utilizan los antibioticos incorrectamente sin las recomendaciones médicas.

alba ha dit...

estoy de acuerdo con las dos, este post es muy interesante y ojala toda persona pudiera verlo, ya que estoi segura que mucha parte de la población no conoce el efecto que tiene los antiobioticos tomados sin receta médica, incluso tomados a deshora, asi como un elevado porcetaje de abuso de ellos.
Todo esto provoca un augmento de hospitalizaciones, contagios y recaidas.
Y es un problema de salud pública que se puede evitar.

violeta pitarch ha dit...

Al donar una ullada als darrers posts, m`he adonat que aquest post tracta un problema semblant al publicat per Lledó. Cal remarcar que l' haurem de evitar amb una ajudeta de tots i també amb la dels científics que deurien anar buscant algun altre 'producte' per a combatir els bacteris.

David Cubillas ha dit...

Este post es muy interesante y ademas de serlo nos ayuda para repasar para el examen ya que es materia de examen como tambien para la selectividad. Gracias a este post la gente se podra concienciar para tomar los medicamentes a su hora y en cantidades respetables . Para asi prevenir la aparicion de bacterias o hospitalizaciones por nuestro mal entendimiento