dimarts, 13 de maig del 2008

DISMINUCIÓ DELS RESIDUS



L'ONG Amics de la Terra està convidant a participar en una protesta virtual en el marc de la revisió de la Directiva Marc de Residus en el Parlament Europeu i a escriure els parlamentaris per demanar-los un ‘vot responsable’.

Amics de la Terra ha iniciat una campanya per a què els ciutadans europeus se sensibilitzin amb el problema associat a l'excessiva producció de residus, i que siguin aquests mateixos qui sol·licitin als parlamentaris dels seus països un vot conseqüent amb el medi ambient. En els pròxims dies, el Parlament Europeu revisarà la Directiva Marc de Residus, la qual afectarà a les polítiques nacionals dels Estats membres, així com també a la legislació de les comunitats autònomes i dels municipis. Entre els punts que la ciberacció sol·licita als parlamentaris, es troba el desenvolupament de noves mesures legals per prevenir la generació de residus, la reducció progressiva de l'abocament i incineració de qualsevol material susceptible de ser reutilitzat, reciclat o compostat i la no consideració de les incineradores com a recuperadores, quan es tracti d'un mètode d'eliminació. Amics de la Terra és una organització que fa més de 25 anys que promou una gestió adequada i descentralitzada dels residus, basada en la reducció, i que ha destacat amb molts projectes pioners com els de compostatge domèstic iniciats a Balears o el de separació selectiva del Centre Penitenciari d'Alcalá Meco.



2 comentaris:

marta ha dit...

Un grup que intenta ajudar en el problema dels residus. Realemtn és un important problema i hem d'intentar trobar solucions i implicar-nos més, fer allò que estiga anostre alcanç enlloc de desbaratar-ho tot, perque encara que en el dia a dia no ho notem, és un greu problema, que a major o menor termini, ens acaba perjudicant a tots.
Amics de la terra, sort en la vostra campanya i esperem que siga efectiva.

Lidia Pérez ha dit...

Vertaderament es produeixen molts residus, tant específics com urbans; aquestos deuríen ser controlats per tota la gent que els produeix per a que no s'ocasionen des de olors desageadables, contaminació tant del sòl com de les aigues,i impactes visuals, ya que es molt desagradable trbar-se un paisatge ple de residus i que ningú faja res.