Cada vegada es demostra que el nostre cervell es molt més complex del que es creia. L'últim experiment que s'ha realitzat ha sigut un trasplant de neurones de embrions de ratolins al hipocamp de aquestos animals adults.
L'Hipotàlem es una regió del cervell important i complexa, algunes de les seues funcions són la sensació de fam, el metabolisme, la temperatura corporal, l'impuls sexual i l'agressivitat. En aquest experiment es va treballar amb la sensació de fam i el metabolisme. Es va estudiar amb la lepaina l'hormona encarregada de regular el metabolisme i que està associada als problemes de sobrepès. El trasplant dels embrions dels ratolins als ratolins adults va fer que els adults pergueren pes.
Aquest assaig ens dona l'esperança de poder trasplantar altres zones del cervell que puguen servir per a la cura d'algunes infermetats com el parkinson, l'autisme i L'epilèpsia.
Jeffrey Macklis, professor de l'Universitat de Harvard ha explicat que només hi ha dos regions del cervell capaces de reemplaçar les neurones a gran escala: el bulb olfactori i una regió de l'hipocamp . L'hipotalam també és capaç però a menor escala. A més afig que les neurones que s'afigen en l'etapa adulta a les dos regions són més menudes i actuen com mandos de volum sobre el seu senyal
Per això ha tornat a establir un sistema de gran nivell de circuits neuronals que normalment no experimenta neurogènesi i amb açò s'ha recuperat gran part de la seua funció original.
Jose Luis Tejo investigador en neurogénesi afirma que encara que implantar precursors embrionaris no es novedós, aquesta vegada s'ha aconseguit tornar a formar el circuit cerebral.
Aquesta notícia ens mostra una alternativa per a la cura d'algunes infermetats a partir del trasplant i a més del canvi d'hàbits que pot sofrir l'organisme a partir del trasplant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada