diumenge, 27 de novembre del 2011

La marihuana

La primera seqüència del genoma d'una planta medicinal que s'ha pres ha sigut el de la marihuana gràcies a un estudi publicat per Elena Sanz en la pàgina web MuyInteresante el dia 21/11/11 que intenta donar una explicació a la producció de droga per part de la planta. Els científics van comparar genoma y el transcriptoma de la marihuana amb el del cànem de Finola (el qual no conté droga) i van trobar que la marihuana conté un enzim anomenat sintasa THCA, el qual participa en la producció del tetrahidrocannabinòlic (THA) que és el principi actiu del cannabis, mentre que el cànem de Finola no, així com altres tipus de cànems. Per tant, és, sense dubte, aquest enzim el què li confereix a la marihuana el seu poder d'alterar de ment.

Finalment, l'article acaba mencionant els diferents usos que la marihuana a pres al llarg de la història, entre els quals destaca el curatiu, la producció de teixits o d'oli ric en Omega 3. No obstant això, no hem d'oblidar que el seu consum, encara que siga per raons mèdiques, ha d'estar controlat, ja que causa molta addicció.

Aquest article el podem relacionar amb el tema del metabolisme de l'assignatrura de biologia, i més concretament amb els enzims.

1 comentari:

Andros ha dit...

Interesant la notícia sobre la marihuana, és important que s'estudie molt bé cada funció que te aquesta planta perquè es pot utlitzar de manera sana o de manera adictiva. Gràcies per la notícia.