dijous, 24 de novembre del 2011

Una nova funció per als astròcids

Aquesta noticia anomenada Descubren que los astrocitos son clave en el desarrollo del alzheimer publicada el 25 d'octubre de 2011 a la pàgina web Sinc, fa referència, com bé diu el seu títol, a un nou descobriment que demostra que els astròcits intervenen activament en el desenvolupament de la malaltia de l'alzheimer. 
L'alzheimer és una malaltia causada per l'inflament del cervell, que fa que els que la pateixen vagen perden de manera progressiva la seua memòria. Així doncs, aquesta infermetat sempre havia estat associada a les cèl·lules microglials, però amb aquest descobriment s'ha demostrat que són els mateixos astròcids els que estan més fortament lligats a aquest inflament, ja que “Si no hay inflamación en los astrocitos, la enfermedad no se desarrolla”, cita l'article fent referència a Ignacio Torres Alemàn, director de l'estudi. A més, amb diverses tècniques d'enginyeria genètica els investigadors han trobat una relació entre l'aparició d'aquesta malaltia i un tipus de proteïnes citotòxiques.
Actualment, gràcies a diversos estudis semblants a aquests, es descarta la idea de què la única funció dels astròcits és el manteniment de les neurones, i cada vegada es creu amb més força la seua importància en els processos cerebrals, participant d'una manera molt més activa.
Aquest estudi està molt lligat amb el tema de teixits que estem donant en Biologia Humana, més concretament amb el teixit nerviós, i en la meua opinió, aquesta funció que presenten els astròcits podria ser inclosa en el temari, ja que, com hem vist, és fonamental per al desenvolupament de l'organisme.
Per finalitzar, sols hem resta dir que d'aquest estudi hauria d'eixir una via d'investigació per tal de lluitar contra aquesta seriosa malaltia, ja que, com diu Torres Alemán "ahora sabemos que los fármacos deben luchar selectivamente contra la inflamación de estas células”.

1 comentari:

sergio H ha dit...

Es una noticia muy importante a nivel mundial ya que como dices demuestra que los astrocitos tienen más funciones aparte de alimentar a las neuronas. Aunque esto puede ayudar en la investigación de el Alzheimer creo que todavía tendremos que esperar más de diez años para poder curarla.