diumenge, 27 de novembre del 2011

SIMILITUD ENTRE ELS PRIMERS PASSOS D'HUMANS I ANIMALS

Segons l'estudi que ens mostra aquesta notícia, els éssers humans aprenen a caminar activant un procés neuromotor semblant al d'animals com els gats.
L'estudi consistia a estudiar els senyals que usa el sistema nerviós central per controlar els músculs i la locomoció. Van observar que als pocs dies de nàixer, si sostenien de peu a un bebè sobre una superfície, aquest intentava donar passos. Aquest procés és a causa que activen neurones de la medul·la espinal en dues fases, una per ordenar a les cames que es dobleguen i una altra per moure-les cap a davant. Quan el bebè té un any d'edat, el circuit neuronal funciona en quatre fases: les que hem mencionat abans, i a més se li afegeixen mecanismes per controlar el moviment, com alçar el taló abans de doblegar la cama. 




Les reaccions neuronals són similars a les quals realitzaven animals com els gats o les rates. Els humans es difirencien, quan adquireixen la capacitat motora independent, és a dir quan comencen a caminar de forma independent. 
La causa d'aquesta similitud està en que aquest moviment humà i el d'altres animals prové d'una xarxa neuronal d'un avantpassat comú. Segons els científics l'evolució d'aquestes espècies es va desviar fa més de 100 milions d'anys.
L'equip d'investigació considera que aquests descobriments tenen utilitat clínica, ja que pot ajudar a dissenyar millors eines per a la rehabilitació i estimulació elèctrica funcional per a pacients amb danys en la medul·la espinal.

1 comentari:

Amàlia Pérez ha dit...

Molt interesant la noticia. Aquest fet demostra, una vegada més, la notra relació amb els animals.
Al principi de la notícia havia pressuposat que es tractava de similituds entre els simis y els humans, pero molt sorprenent que patim reaccions neuronals similars als gats o a les rates!!!!