dissabte, 26 de novembre del 2011

NOVA PROVA DE PATERNITAT

Aquesta noticia ha sigut publicada en la revista Muy Interesante. Aquesta ens dona a conèixer una nova prova de paternitat, que ha sigut llançada per una empresa internacional de ADN, la anomenada easyDNA.
Aquesta prova de paternitat és una novetat ja que es realitza abans del naixement del bebè sense exposar ni al xiquet ni a la mare a cap risc per a les seues saluts. La prova es basa en l’anàlisi dels SNP, uns marcadors genètics que varien en les persones i que produeixen un codi genètic individual, a través de programes informàtics que confirmaran o no la paternitat. Els avantatges d’aquesta prova es que poden realitzar-se a partir de la novena setmana del embaràs i que son fiables en un 99%, a diferencia de altres proves de paternitat que son realitzades després del naixement del bebè.
Aquest estudi ens mostra un avantatge en la medicina, ja que cada vegada les proves de paternitat són mes fiables, més segures i es poden realitzar amb major antelació. A més, també ens mostra d’importància de conèixer els gens i les seues funcions ja que aquestos són molt importants per a  l’avanç científic.
Aquest tema esta relacionat amb el temari de 2n de Batxillerat de Biologia ja que tracta el tema de la genètica, els nucleòtids i l’ADN.

1 comentari:

Marta Antoli ha dit...

Aquest post te molta importància ja que suposa un avanç com tu has dit en el àmbit científic. Cada vegada hi ha més gent que es veu en la necesitat de realitzar la prova de paternitat i moltes vegades no ho fan per por a que tant la mare com el fill patiren, i ara ja poden, amb seguretat i sobretot molt avanç del que ho feen anteriorment.
La ciència ens sorpren ja que cada vegada descobreix coses més interesants i sobretot més importants per a la nostra salud.
Apart d'això, pense que podríes haver añadit un enllaç pel que fa a ADN, ja que hi haurà gent que necesitarà una definició més completa. Ací te'l deixo per si ho vols añadir: http://mc2coruna.org/domus/genetica/html/adn.html

Bon post