diumenge, 20 de novembre del 2011

Els españols som més obesos que fa dos décades

D'acord amb l'última noticia publicada a la revista MuyInteresante, basada en un estudi realitzat per l'institut de Dieta i Risc de Malalties Cardiovasculars a Espanya (DRECE), el nombre d'obesos ha crescut al nostre país en els últims 20 anys, encara que consumim menys calories. L'augment ha sigut aproximadament d'un 19%.
Aquest inform, afirma que gràcies a la '’protecció'’ que ens proporciona la dieta Mediterrània, continuem mantenint la nostra salut cardiovascular, ja que esta ens proporciona i ens manté el consum d'oli d'oliva, llegums , fruits secs, peix... Cosa que fa que siguem el país amb el nivell més baix de mortalitat. Encara que la nostra dieta s'haja vist infestada de menjars que no contribueixen en absolut a millorar la nostra dieta ni la nostra salut, com els sucs-no-naturals, els refrescos, els dolços, els aliments precuinats. Aquestos últims són els detonadors de l'increment d'obesitat, no sols, l'obesitat infantil.
Al meu parer, crec que portar una dieta saludable exempta de productes que contribuïsquen a aquest  tipus de malaltia és el més adequat, ja que estos aliments, a la llarga o a la curta poden ser els conseqüents d'un càncer, un vessament cerebral, la diabetis, apnea, trombosi pulmonar, infartos.... Perquè està en les nostres mans canviar-ho. Perquè som el que mengem.

1 comentari:

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Es a dir, tot i que esta augmentant el nombre d'espanyols amb sobrepes, encara tenim els nivells de mortalitat baixos. No se si estos estudis haurien d'eixir a la llum doncs la gent pot pensar que l'obesitat a nosaltres no ens vaa crear problemes colaterals. En fi, és broma. Pense que haurem de controlar més el que mengem, fer més exercici, i no abandonar del tot la nostra dieta mediterrànea