divendres, 25 de novembre del 2011

Apareix una nova varietat de VIH: N

Añadir leyenda
Aquesta notícia ens conta que s'ha trobat una nova variant de VIH fora de Camerun, questa variant només l'han presentada 12 persones i totes elles estan vives.

Aquest cas es va identificar en Paris el passat 21 de gener quan un home de 57 anys va acudir a Urgències del Hospital Saint-Louis amb sintomes de l'infecció. Tenia febra, erupcions en la pell, inflamació en els ganglis limfàtics i úlceres genitals. Tornava en aquell moment de Togo on va mantindre relacions sexuals.

Els doctors van sospitar que podria haver-se infectat amb el VIH i després de realitzar-li les proves es van donar compte que tenia el virus però quan van començar a analitzar les seues característiques per a poder tractar-lo es van donar compte que tenia una variant que no corresponia amb les habituals.

El grup més comú és el M. El grup N es va detectar en un ximpancé i per primera vegada en una dona en Camerún. Des d'aleshores només s'ha identificat 12 casos tots en el mateix país i quatre d'ells corresponen a parelles amb la mateixa ceba.

Els metges han considerat que el pacient es va infectar en Togo i açò indica que el grup N s'ha passat a altres països fora d'Àfrica.

La doctora Constance Delaugerre afirma que el cas d'infecció de VIH-N és important per les greus manifestacions clíniques i la baixada dels nivells de cèl·lules immunitàries. El pacient tractat amb cinc fàrmacs antirretroviralsva respondre positivament, encara que els doctors van considerar que era necessari un seguiment immunològic i virològic a llarg termini.

La conclusió que s'extrau es que aquest virus està ja fora de Camerun i per lo tant es necessari un rigorós control epidemiològic del VIH.