divendres, 25 de novembre del 2011

NOVA MUTACIÓ IMPLICADA EN UN TIPUS DE LEUCÈMIA

Un grup d'investigadors espanyols , ha descobert una nova mutació implicada en el creixement cel·lular descontrolar en la leucèmia linfoblàstica aguda T.  Aquest tipus de leucèmia, afecta sobretot a xiquets i s'origina per mutacions de gens diversos implicats en el creixement dels limfòcits del tipus T. La mutació descoberta es troba en una regió concreta de la mol·lècula de la proteïna IL-7R, una proteïna de la membrana cel·lular indispensable per la generació correcta del sistema inmunológic. El que fa aquesta mutació és afectar a una regió concreta de la proteïna IL-7R, i d'aquesta forma dispara la seva funció, desencadenant el creixement cel·lular descontrolat, formant així tumors, ja que no es troba regulada per la molècula de IL-7.
La importància d'aquest descobriment està en què suposa un avanç per al disseny de noves teràpies de major eficiència per al tractament d'aquest tipus de leucèmia, a més de diverses implicacions cliniques.



Aquest treball ha estat publicat en Nature Genetics.  
Aquesta notícia ens resumeix l'estudi que han portat a terme aquests investigadors.


Aquesta investigació està relacionada amb el tema 16 del llibre de Biología de 2º de Batxiller, que ens parla de mutacions i manipulacions genètiques.
En la meua opinió aquesta investigació es un avanç molt imiportant per al tractament de la leuèmia