divendres, 25 de novembre del 2011

I tu, cóm reaccionaries?

El nostre cos, i més concretament el nostre cervell, varia constantment depenent de les situacions a les quals ens exposem. Així doncs, la reacció que el sistema nerviós envia a la resta de l'organisme no serà la mateixa si estem en un context tranquil i relaxat que si estem en un ambient tens o de perill.

En aquesta notícia anomenada El cerebro se reorganiza cuando ve películas de terror publicada en ElMundo el dia 25 de novembre de 2011 per Ángela Diaz s'explica la resposta que du a terme l'organisme davant una amenaça d'una manera científica gràcies a les tècniques d'escàner cerebral i anàlisi d'hormones.
Així, després d'un estudi realitzat a 80 individus per la Universitat de Nova York, s'ha aplegat a la conclusió de què en una persona sotmesa a una situació d'estrès o amenaça, diverses àrees corticals i subcorticals del cervell s'activen i augmenten la seua conectivitat, estimulant la síntesi del nerotransmisor noradrenalina, la qual és la causant de la reacció de lluita i fugida.
Tot açò provoca que quan un individu se senta en una situació de perill es reorganitze la manera en què funciona el seu cervell, cosa que es manifestarà en diversos canvis fisicoquímics, com l'agudització dels seus sentits, per tal de ser capaç d'obtenir una resposta més ràpidament.

Aquest article està relacionat amb el sistema nerviós i el sistema hormonal, ja que són els dos responsables de la resposta que l'organisme ofereix davant una situació determinada.
A continuació deixe un vídeo que tracta sobre un experiment que van fer un un programa televisiu "El Hormiguero" on es pot observar les diferents reaccions de les persones davant una situació de perill.

2 comentaris:

Alba Benages ha dit...

Me pareix una noticia molt intersant, ja que és una cosa que ens afecta a tots. Tots hem estat davant d'una situació de perill i la veritat es que es asombrós com tots reacionem de la mateixa manera o molt pareguda. El cos humà es extraordinari, ja que una simple conexió en les àrees del cervell fa que el nostre cos reaccione d'eixa manera com podem veure al video.

sergio H ha dit...

Me parece una noticia interesante ya que nos demuestra como funcinan las reacciones de nuestro cuerpo.
Además el vídeo es divertido a la vez que nos enseña las reacciones de la gente ante el miedo.