dilluns, 14 de novembre del 2011

Alerta colesterol

Si bé fins ara les proves del colesterol no es passaven fins a una edat ja adulta, gràcies a la contribució del menjar ràpid i les excessives calories que contenen han accelerat l'anàlisi del colesterol fins a pensar de fer-se en els xiquets. La Acadèmia Americana de Pediatría (i no crec que siga coincidència que es provoquen aquestes alertes en Amèrica, país del menjar ràpid) vol fer el test del colesterol ja entre els 17 i 21 anys, perquè molts problemes del colesterol provenen de la mala alimentació des de nens. És veritat que el colesterol és molt important per al cos, ja que constitueix part de la membrana plasmàtica i és precursor de moltes vitamines i hormones, però el seu excés provocaria el taponament dels vasos sanguinis inclòs algunes artèries importants arribant en alguns casos al par cardíac. Aquesta notícia ens mostra la importància de fer una bona dieta i de moure's més i fer excercici per mantindre la salut. Per rematar l'assumpte m'agradaria mostrar la pel·lícula de "Super size me".

2 comentaris:

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Notícia que ens indica el gru problema que hi ha als EEUU, i que aquí ja el tenim; l'alta incidència de joves amb colesterol elevat. Un greu perill.

Molt adequat l'enllaç a super size me

Denis Stefanovici ha dit...

Esta noticia, me parece muy interesante ya que muchos problemas de salud que aparecían hasta ahora en la edad adulta, se están adelantando y afectando a los jóvenes. Todo esto es debido a la mala alimentación que muchos jóvenes tiene hoy en día, ya que cada vez existen más restaurantes de comida rápida que incitan a la adolescencia a comprar su comida, gracias a la gran publicidad que realizan. Si esto no se frena, el colesterol irá afectando a muchas más personas. En mi familia hay un familiar que tiene colesterol, y está siguiendo una dieta para rebajar el colesterol.