dilluns, 14 de novembre del 2011

Refrescos. Obesitat Infantil.

Segons la notícia publicada en el periòdic ElMundo, els centres escolars no sols haurien de prohibir els refrescos, sinó també les begudes isotòniques i els sucs, ja que troben en ells la porció de sucre substitullent.

L'obesitat en els adolescents ha augmentat en molts països durant els últims anys. Per a contrarestar este fet, a Espanya s'ha elaborat una llei (Ley de Seguretat Alimentària i Nutrició) en la que es prohibix la venda de begudes amb alts continguts en àcids grassos saturats, àcids grassos trans, sal i sucres senzills. Ja que no sols és la brioxeria industrial la que contribuïx a l'obesitat. Però per molt que s'establisca la ja esmentada prohibició, fura dels centres escolars, els alumnes continuaran consumint este tipus de begudes.

Al meu parer he de dir que el No-Consum no consistix només en prohibicions, sinó també en les bases d'una educació que consciencie els consumidors, ja des de xicotets, de les conseqüències que produïxen la ingesta d'este tipus de begudes i aliments.

3 comentaris:

Andros ha dit...

Pense que l'obessitat també té que vore amb l'educació que de nens han tingut, si la mare/pare els deixava beure el que volien, aleshores els xiquets només volen dolç i vinga a prendre begudes que tenen molt de sucre,i lo mateix passa amb la brioxeria. He llegit que una llanda de cola te sis culleraes de sucre! Gràcies per la notícia.

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Tant Andros com Amalia teniu raó, és important que als col·legis i instituts hi haja un cert controls sobre les begudes i sobre els menjars i "llepolies". però sobretot ha d'estar sempre present l'educació que han de rebre a casa, així com la que hem de donar els professors d'aquelles assignatures que entren a tractar aquests temes.

Lidia Ahicart ha dit...

Estic d'acord amb la prohibició d'aquestes begudes en els instituts i col·legis, però al igual que vosaltes, pense que no es suficient aquesta llei si per altra banda, una vegada fora de l'ambit escolar, és troben rodejats d'aquestos productes. A més, al no estar assabentats de tots els elements nocius que aquestos contenen i al veure per tots llocs publicitats que inciten al consum d'aquestos, els nens i en general tota la població sol consumir-los.