diumenge, 18 de novembre del 2012

La salud òssia perjudicada per la manca de hores dormides


Basant-se amb un experiment un equip ha descobert l'existència de anomalies en el os i en la medul·la ósea de rates sotmeses a poques hores de descans.

Si arribara a passar el mateix en humans, les implicacions mèdiques potencials són de gran abast i poden incloure una reparació deficient de microlesions provocades per activitats quotidianes, la introducció de processos propis de l'osteoporosi, i canvis cel·lulars que podrien augmentar la predisposició a certes malalties òssies.

El metge Steven R.Goodman, comenta que aquestos últims anys hi ha una tendència enorme de dormir poc, sobre tot entre persones jóvens, encara que hi ha d'altres edats. Sempre s'ha sabut que la falta d'hores dormides afecta a la nostra salut, però no hi havien inicis de efectes ossis nocius, per  tant aquest estudi ens ensenya un altra faceta de la influencia perjudicial del dormir poc.

Des de el meu punt de vist diria que no pensava que el dormir poc podria causar tants problemes i greus, si arriba a ser cert que e humans pot provocar tots aquests aspectes nocius, crec que la població començaria a dormir més i prendre mes enserio les hores necessàries que es deuen dormir diàriament

La notícia es pot trobar en Noticias de la Ciencia