dilluns, 19 de novembre del 2012

La nova gran reserva marina


El passat divendres 16 de Novembre en Austràlia va ser creada la major reserva d'aigua marina al món que té una extensió que sobrepasa els 2 milions de quilòmetres per metre quadrat malgrat l'oposició del sector pesquer que tem la supressió d'ocupacions i dificultats per a les comunitats del litoral. La xarxa de sis regions marines permetrà protegir millor espècies en perill d'extinció com la balena blava, la tortuga verda, el dugong (mamífer marí herbívor) o els taurons.

Segons el ministre de Medi ambient,Tony Burke, el Govern va rebre unes 80.000 contribucions durant la consulta pública i la gran majoria va recolzar el projecte però no tota la població esta a favor d'aquesta iniciativa ja que l'anunci ha provocat la còlera dels pescadors degut a que seixanta comunitats costaneres es veuran afectades,es perdran 36.000 llocs de treball i de 70 a 80 empreses de pesquers hauran de mudar-se, segons un comunicat de l'Aliança Marina Australiana, que representa als pescadors.

Aquest parc prohibirà la pesca en àmplies zones de les costes nord i centrals d'aquest Estat del nord-est. La Fundació Australiana per a la Protecció del Medi ambient es va alegrar de la creació d'aquesta xarxa de parcs, però va advertir que moltes zones romanen amenaçades per l'explotació humana dels recursos naturals.

Crec que la creació d'aquest parc es una bona mida per a que no s'extingisquen les espècies degut a la sobreexplotació humana en aquest cas dels pescadors, però d'altra banda també considere que en els temps de crisi global que s'està vivint no es deuria perjudicar ni directa ni indirectament a tants treballadors.

2 comentaris:

Patricia Ibáñez Marín ha dit...

Pienso que es un buen artículo, ya que, es una gran iniciativa porque evitará la extinción de muchas especies, a pesar de que, algunos pescadores perderán su trabajo.

Adara García Gutiérrez ha dit...

Es una noticia interesante, ya que pienso que la creación de nuevas reservas marinas ayudarán a evitar la extinción de muchas especies en peligro a causa se la explotación excesiva del ser humano. Por otro lado es verdad que perjudicará a una gran cantidad de buenos pescadores que hacen su trabajo siguiendo las normas, pero también ayudara a controlar a los que no lo hacen y perjudican a las especies.