diumenge, 18 de novembre del 2012

Fàrmacs a partir de proteïnes de l'ull.


Recentment han sigut descobertes unes proteïnes del ull son capaces de mantindre a ratlla alguns gèrmens patològics,  aquestes substancies podrien ser utilitzades en fàrmacs antimicrobians, i així no resultarien tan cars.

Els especialistes van provar versions sintètiques d'aquestes proteïnes, derivades de la citoqueratina 6A, que la podem trobar en les cèl·lules epitelials de la còrnia humana i també en la pell, cabell i unfles,que al estar aquestes parts del cos exposades a microorganismes és lògic pensar que tinguen barreres defensives naturals, al observar-les  van poder veure com aquestes molècules eliminaven bacteris que causen inflamació de gola, diarrea i de vegades infeccions mortals. Aquestes substàncies serien de gran benefici, ja que venen del cos i serien totalment biocompatibles i no-tòxiques, apart son fàcils de fabricar, i a causa de tot açò tenen un cost baix. El inconvenient es que per les concentracions de sal del nostre cos juntament amb aquestes substàncies les fan tòxiques o fàcilment inactivables.

Al meu entendre, aquests fàrmacs que poden arribar a produir-se amb proteïnes del ull serien de gran ajuda ja que ens trobem en temps de crisi, i no totes les persones poden arribar a tindre les mateixes facilitats per "cuidar-se". Encara que per altra part, aquest descobriment podria causar algun dany en el nostre organisme si es junta amb la sal.

Ha sigut trobada en Noticias de la Ciencia

1 comentari:

Laura Agramunt ha dit...

Em pareix una noticia interessant pero opine igual que tú, Ana, crec que pot arrivar a ser perjudicial per al nostre cos per la sal que aquest conté.