diumenge, 18 de novembre del 2012

Aconsegueixen curar l'epilèpsia en ratolins injectant en les neurones gens "calmants"


Notícia extreta del diari digital 20minutos, el 15 de Novembre del 2012.



En una investigació realitzada per científics de la Universitat de Londres i publicada en Science Translational Medicine s'ha pogut aconseguir curar l'epilèpsia en ratolins. El estudi es basava en la injecció de gens "calmants" en les neurones hiperactives que van reduïr les convulsions d'aquests animals.

En el cervell hi ha una xarxa elèctrica de neurones comunicades entre sí, en les cuals pot aparèixer un grup de neurones que reben una estimulació excessiva. Aquesta exitació exagerada de les neurones, fa que es produixque un atac epilèptic en l'organisme.

En aquesta investigació es van desenvolupar dues formes de manipular el comportament d'aquestes neurones hiperactives. La primera tècnica consistia en augmentar els nivells naturals de l'inhibició neuronal per a reduïr el seu estat d'exitació. L'altre mètode es basaba en la injecció d'una petita secció de l'ADN de les algues que es pot controlar amb la llum.

Els experts están emocionats perque fins ara els medicaments subministrats per combatre l'epilèpsia funcionaven només en un 30% de les vegades. Per això aquestes noves terapies genètiques poden ser una bona alternativa per a que els pacients regularen les seues convulsions, però en un futur, ja que encara es necessari realitzar proves i assaigs sobre humans.

Crec que és molt interessant investigar en aquest camp de la medicina perque s'estima que hi ha uns 50 milions de persones amb epilèpsia en tot el món. Amb aquestes noves tècniques experimentals en uns anys, s'ajudarien a totes les persones amb epilèpsia que tinguen convulsions per reduïr-les i controlar-les.

Us deixe amb un vídeo que explica amb profunditzat les causes i els símptomes de l'epilèpsia:


Aquesta notícia estaria relacionada amb el temari de Biologia, i dins d'aquest en el del tema de la genètica, la neurologia i en el sistema nerviós.