dimarts, 13 de novembre del 2012

Els suplements vitamínics no beneficien a pacients amb VIH en terapia antirretroviral

Notícia extreta de la revista virtual SINC, 16 d'octubre de 2012

Un estudi de la Escuela de Salud Pública de Harvard, publicat en la revista JAMA, afirma que un aport extra de vitamina no té efectes positius per aquells que estan sent tractades amb antirretrovirals de gran activitat, inclús pot arribar a ser perjudicial.
Una de les investigacions, ha detectat que les vitamines són factor de gran importància immune, i en aquells que no reben antirretrovirals, la presa de vitamines pot reduir el risc de mortalitat i progressió de la malaltia i progressió de la malaltia.

Vitamina E

Mitjançant un estudi que es el primer assaig aleatoritzat que es fa per avaluar aquests efectes, es vol determinar si els suplements de multi vitamines tindrien un benefici similar en pacients tractats amb atirretrovirals de gran activitat.
Treballaren amb 3400 pacients amb el VIH, que estaven sent tractats amb antirretrovirals, a la meitat se li va subministrar altres dosis de vitamines B,C i E i l’altra meitat una dosis normal en la dieta.
Els resultats van ser que aquests increments de vitamines no afectaven positivament als pacients amb VIH, si que incrementaven el risc de tenir alts nivells d’una proteïna del fetge.

Sanaka conclou aquest treball dient: "posa de manifest la necessitat d'investigar sobre la manera correcta de combinar suplements de micronutrients com fàrmacs antirretrovirals"