divendres, 27 de febrer del 2009

"SYLVIA ATRICAPILLA III" Com es relaciona i reprodueix?

L'època de cel comença al mes d'abril, quan el mascle es prepara per construir diversos nius. La femella elegix un ,i així doncs, la parella de sylvia atricapilla acaben el niu, donant-li forma de tassa i adherint pels, plomes, molsa, llana i herbes seques.
La posada d'ous està formada entre 3 i 5 ous de color gris amb
abundants punts i mesuren sobre 19,5 x 14,6 mm. Aquests ous seran incubats durant 11 o 12 dies pels propis pares. Els pollets naixeran nuets, i durant dues setmanes seran mantinguts pels dos pares, fins que aquestos, abandonen el niu als 8 o 14 dies, encara que seguiran sent cuidats uns dies més! (que morro tenen no? jeje!)

Però, com arriben a ajuntar-se per tal de reproduir-se?

Davant les femelles, els mascles d'aquesta espècie d'aus, es tornen autèntics "cantarins". El seu mètode per a lligar-se a les femelles es tracta, doncs, d'exhibir-se galantment, amb coreografies plenes de moviment, agitant ales i cua, sense deixar de trinar entre els arbustos. (Aquest exemplar deuria de apuntar-se a OT i a FAMA jeje)

Els mascles, doncs, comencen a produir sons guturals frenèticament i sense parar. A més, per tal d'aconseguir dominar un determinat territori, el tallarol de casquet mascle, desplega totes les seues armes: infla exageradament el plomatge del seu cos, deixa caure les ales (quedant aquestes colgades vagament com si li pesaren massa), mentrestant, obri i tanca la cola...

Finalment, el mascle que es mostra amb millors qualitats i major valentia, aconseguix quedar-se com a amo d'aquell petit territori.


Bibliografia: Wikipedia; Asturnatura;
Treball realitzat per Eliana Carboneras i Bruno Monfort

1 comentari:

PAULA RUEDA ha dit...

Sin duda un post muy divertido,habeis relatado muy bien las relaciones y la reproducción de los machos y las hembras "sylvia atricapilla".