dimarts, 24 de febrer del 2009

"SYLVIA ATRICAPILLA II" On la podem trobar?

El Tallarol de Casquet habita zones boscoses, jardins i parcs,etc, en general, zones amb una bona cobertura arbustiva. A més, té preferència pels boscos d'arbres planifolis. No obstant, la major concentració d'exemplars la trobem en boscos caducifolis de muntanya mitja. Opta per zones excessivament seques, i a l'hivern serà encara més freqüent trobar-los a prop de les ciutats i pobles, en urbanitzacions, grans parcs...

Pot habitar des dels 0 metres fins als 2000 metres d'altitud, encara que abunden entre els 400 i 1600 metres.

Si parlem de distribució, aquesta espècie cria en Europa, al nord d'Àfrica i al nord-oest d'Àsia, i hiverna al sud-est d'Europa i al nord d'Àfrica. La podem trobar, dins del període hivernal, en tota la península, a les Balears i a les Canàries. De forma permanent, també es troben en moltes zones del país, on es tracta d'un au bastant abundant.

Aquesta espècie ha anat creixent durant els últims anys. La seua població mundial és elevada, i per tant, no se la considera com una espècie en perill d'extinció.

Com la resta d'aus, es veurà afectada per l'ús de pesticides i per la pèrdua d'hàbitats, però, com és capaç d'adaptar-se a diferents tipus d'hàbitats, podrà seguir reproduint-se sense cap problema.

Quant a variacions geogràfiques, a Espanya habiten tres subespècies diferents: Sylvia atricapilla pauluccii (Illes Balears), Sylvia atricapilla heineken ( a la península) i la forma nominal, Sylvia atricapilla atricapilla (als Pirineus i a la resta d'Espanya durant l'època d'hivernada).


Bibliografia: Wikipedia; Asturnatura;
Treball realitzat per Eliana Carboneras i Bruno Monfort

1 comentari:

Paco Rambla ha dit...

Noticia vàlida per al vostre dossier