dissabte, 26 de novembre del 2011

Conseqüencies d'un mal ús del paracetamol.


Aquesta noticia publicada a la revista Muy Interesante, tracta dels problemes que pot donar un us no adequat dels medicaments, en particular del paracetamol.
El doctor Kenneth Simpsom, va estudiar 663 pacients que van ingressar al hospital a causa de disfuncionaments hepàtics per la ingesta de paracetamol. D’aquest nombre de pacients, el 75% havien pres una sobredosi escalonada d’aquest medicament, es a dir, que havien pres diverses ocasions mes quantitat de paracetamol del que s’indica i a més, se’l havien pres per a mitigar qualsevol tipus de dolor. Tots aquests pacients patien problemes de fetge i del cervell, i necessitaven tractaments com la diàlisi en el renyó o ajuda respiratòria.
Amb aquest estudi va arribar a la conclusió que una sobredosi escalonada es, a vegades, més perjudicial per a l’organisme i la salut que una sobredosi intencionada, es a dir, una ingesta abusiva del medicament en una ocasió determinada. I això es degut a que amb el transcurs del temps, els danys es van acumulant i el efecte cada vegada es pitjor.
M’ha paregut interessant aquesta noticia ja que últimament està “de moda” pren-se un paracetamol per al dolor de cap, mal  de gola, dolor muscular, etc… i açò ens fa reflexionar i donar-nos conte que el paracetamol es un medicament, i que l’ús abundant d’aquest té repercussions negatives en la nostra salut.
Aquesta noticia te relació amb el temari de Biologia de 2n de Batxillerat ja que avarca el tema del funcionament correcte de l’organisme, infermetats relacionades amb el sistema respiratori i els medicaments.

1 comentari:

Soraya García ha dit...

Aquesta notícia m'ha paregut interessant ja que dona una alerta a la gent que es pren paracetamol per a qualsevol mal, com bé ha dit Lidia.
Pense que podria servir per a reflexionar sobre que medicaments ens prenem sense receta médica i les causes que tenen aquestos en el nostre organisme.