dimarts, 11 de novembre del 2008

Es dissenya un sensor capaç de mesurar la massa d'una proteïna!


Un equip del Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) ha desenvolupat un sensor que pot mesurar diminutes cantitats de massa a nivell atòmic amb una resolució inèdita fins ara. Aquest sensor detecta qualsevol cosa que pesa poc més de la milesima de la millonesima de la millonesima de la millonesima part d'un gram.

Segons publica la revista Nanoletters, amb aquest sensor es podria mesurar alguna cosa tan petita com la massa d'una proteïna.

El sensor està fabricat amb un nanotub de carboni ,fixats per els dos extrems a dos electròdes, i si el calfem, conta amb una resolució de uns 1.4 zeptograms.

Les aplicacions són molt variades, però destaca la possibilitat de monitoritzar les reaccions al nucli de àtoms individuals o les reaccions químiques en molècules biològiques. Malgrat els bons resultats, els investigadors encara volen millorar el dispositiu pretenent en un futur, arribar a una resolució de 0,001 zeptograms, és a dir, el corresponent a la massa del nucli d'un àtom.

No tinc cap dubte sobre el seu propòsit ja que pense que ho podran aconseguir, si més no, ja han batut el record anterior ( de 7 zeptograms a 1.4 zeptograms ).


Noticia publicada a EL MUNDO el 28/octubre/08

1 comentari:

Anònim ha dit...

He provat de canviar el estil de lletra, el color, el tamany... però no solucione res! Se queda així, amb cada paragraf d'una font, color i estil :(