dimecres, 5 de novembre del 2008

Generen vaques transgèniques a Argentina

Científics argentins han creat una tecnologia que permet augmentar fins a un 25 % la producció de llet bovina, al injectar-los una hormona del creixement generada per vaques transgèniques.

Fins ara, existia un altre producte al mercat elaborat a partir d'una combinació de bactèries per augmentar la producció làctia, però el nou sistema resulta molt menys costós.

"Si una vaca normalment està produïnt 20 litres de llet (al dia), quan li injectem aquesta hormona de creixement produïda de'aquesta manera, pot estar produïnt 24 litres o 25 litres", va dir Andrés Bercovich, gerent d'investigació i desenvolupament de la firma Bio Sidus.

Els científics han aconseguit desenvolupar vaques transgèniques que produeixen grans quantitats de la hormona de creixement en les glàndules mamaries, d'on després s'extrauran per a fabricar el producte que s'injectarà als vacuns comuns.

La companyia Bio Sidus va crear la primera vaca obtinguda per clonació de cèl·lules l'any 2002, i des d'aleshores van nàixer nous animals clonats i transgènics amb la finalitat de conseguir extraure de la seua llet hormones de creixement humà i insulina.

El objectiu de la firma es exportar el producte a EEUU y Llatinoamèrica, ja que en Argentina no està autoritzada la seua venta. Encara no sabem quan, però segur que algun dia les llançaran al mercat.


Publicada el dia 5-11-08 en DiarioMetro

2 comentaris:

bmonfortg ha dit...

M'ha resultat una noticia molt interesant ,perque amb esta clase de estudis podem apreciar els danys que li causem al planeta ,a mes ens mostra la gran cantitat de desastres que generem i jo resumiria el article en un refrá "les coses no s'aprecien fins a que es perden"

Rafa Mollà ha dit...

Crec bruno que has posat el comentari en un lloc que no és.

La notícia és un exemple més del camp d'aplicació de la genètica; en aquest cas, introduir un gen en les vaques pr a que produisquen en la llet una o dues hormones.