dimarts, 4 de novembre del 2008

Millor fotografia del desarrollo sostenible!!!


Benoit Aquin, un fotògraf canadenc, ha rebut el premi Pictet gràcies al seu treball sobre la representació del desenvolupament sostenible en una fotografia, exactament sobre la desertització en China. El premi esta dotat de 63000€ i el tema d'aquest any 2008 ha sigut l'aigua.

Kofi Annan, ex secretari general de la ONU, ha volgut recordar en memòria del tema tractat que més de mil milions de persones careixen d'aigua potable al món i que més de 2500 milions careixen d'higiene per culpa de la falta d'aquest recurs.

Annan ha dit també que aquest premi es una cridada d'urgència al món sencer per a fer-lo obrir els ulls davant dels greus problemes que tenim en la societat actual.

El fotògraf ha citat que la sèrie premiada, The Chinese Dust Bowl, es una clara representació del que pasa quan descuidem el medi ambient que ens envolta i de que la mala gestio no es una causa nacional sino global.

Més aspirants a aquest premi estaven : Jesús Abad Colorado, que va desarotllar el tema entorn el efecte de la guerra en el medi ambient en un país natal, i Cristian Cravo qui va investigar l'efece necessari de l'aigua en les nosres vides.

Per a més informació clique ací.

A continuació os deixe un vídio sobre el desarrollo sostenible!!